2010

QUIOSC AND GO
Logo del Festival Lilliput 2010 creado por Jean-Philippe Peynot
con el conjunto de la señalética de callePrograma 15 Oct - 13 Nov 2010 (CAT + ENG)
DINS DE 11 QUIOSCS D'ESCALA DEL
CENTRE DE BARCELONA:
CADA DIA, INSTAL·LACIONS ARTÍSTIQUES I PERFORMANCES
CADA DISSABTE, ACTUACIONS DE DANSA 

Per la seva segona edició, el Festival Lilliput continua el seu repte de revitalitzar el patrimoni històric i cultural dels quioscs d’escala de Barcelona amb una programació artística exigent i multidisciplinària.

El Festival Lilliput vol apropar aquests espais del ciutadà, redescobrint les seves múltiples facetes i capacitats de transformació mitjançant les expressions més variades de l’art: el cinema, l’arquitectura, la poesia, el videoart, la dansa i la música.

L’espai de les porteries es converteix així, durant el mes del Festival Lilliput, en una micro-galeria o càpsula de temps que exposa el treball dels artistes al carrer a través de la seva vitrina.

Aprofitant de la situació geogràfica dels quoscs d’escala –majoritàriament ubicats als carrers més animats de Ciutat Vella– el Festival Lilliput inventa una ruta turística-cultural alternativa.

En lloc d’afegir una temàtica concreta, s’ha desenvolupat en cada obra el concepte del llindar, la frontera, el traspàs, la trasgressió, un pont entre generacions i geografies, i les relacions liminals entre espai públic i espai privat.

Els artistes escollits a Barcelona, França, Alemanya, Dinamarca i Brasil, proposen obres i accions compromeses amb l'art actual; l'activisme, la globalització, la política, sempre amb  una certa idea poètica.

Destaquen entre les obres exposades en els quioscs: l’estrena en Espanya del cineasta francès Jean-Charles Fitoussi, assistent durant anys dels Straub & Huillet, i primer director a filmar un llargmetratge amb la seva  càmera de mòbil, el 2005. El Festival Lilliput mostrarà en continu i estrena mundial el seu segon llargmetratge rodat amb telèfon mòbil,  composat de miniatures.

A més, la manifestació compta amb la primera instal·lació in situ en la ciutat de Barcelona del videoartista brasileny Caetano Dias, participant de la Bienal de São Paulo; la tornada del francès Arno Fabre després de quatre anys (Fundació Miró, 2006) amb una instal·lació sonora que va girar per Europa sense ser mai presentada en Espanya; la primera instal·lació in situ en Espanya de l’alemany Andreas Kaufmann (autor d’importantes encárregs a l’espai públic en Alemania), intervencions espacials de fort emoció amb la danesa Annette Merrild que cerca despertar l’atenció del vianant distret cap a la realitat del carrer. I molt més descobriments!

Aquest any es posa especial èmfasi en la música electrònica que es transmetrà en streaming audio i video des del quiosc c/ Bonsuccés 13, i simultàneament des d’altres ciutats del món: cada dia una sessió en directe de dues hores es perllongarà en una continuitat musical. Tota la programació musical quedant sempre accessible des del seu iPhone o SmartPhone.

Per tal de garantir una programació polifacética en ressonància amb la problemàtica social del festival, i amb la fi d´estimular la creatividat, el Festival obre un dels Quioscs Lilliput a una convocatòria oberta per artistes locals de titelles, mime, teatre, dansa, música, o arts visuals. Seguim a l’espera de propostes artístiques per concretar una programació diaria.

Un quiosc presentarà també en continu pel·lícules documentals d’antropòlegs del món, en associació amb l’arxiu internacional Antropologia Audiovisual i Media.

1. Caetano Dias (São Paulo, Brasil)
Integrant de la col·lecció VideoBrasil i la Nit Blanca de París 2010. Creació in situ.
Vídeo fabricat en participació amb els habitants, produït específicament pel Festival Lilliput.

2. Arno Fabre (Tolosa, França) 
Amplificació sonora de l’aigua gotejant sobre transistors que retransmeten alternativament les freqüències modulades locals.

3. Jean-Charles Fitoussi (París, França)
Temps japonesos (video de telèfon mòbil, 70’, 2008) Estrena en Espanya.
Film rodat al Japó composat com un collage de pel·lícules cultes de Jean-Luc Godard i Luís Buñuel, entre d´altres moments dramàtics de la història del cinema i de
la humanitat.

4. Andreas Kaufmann (Barcelona/Colònia, Alemanya) 
The Living Book. Creació in situ. c/ Call 11 i Llibreteria 16
De la petita escala a la immensitat exponencial de les xifres, la vida del quiosc va registrant-se mitjançant un comptador projectat que refereix a les dues dimensions de la fotografia o del llibre, i obre múltiples portes imaginatives.

5. Kls Beats/Ababol Party (Barcelona) 
DJ electro-eclèctic, proposa un quiosc de música elecrònica en conexió permanent amb els músics del món, on cadascú intervé amb un streaming live de 2 hores al dia, i amb una continuitat musical durant la resta del temps. La teva discoteca a peu de carrer, sempre disponible a l´i-phone!

6. Miryam Mariblanca (Barcelona) 
Peça de dansa curta entre dos quioscs del recorregut Lilliput, variante cada setmana.
Cada dissabte a les 18 h: 16 d’Octubre, 23 d’Octubre, 30 d’Octubre, 6 de Novembre, i 13 de Novembre del 2010.

7. Annette Merrild (Barcelona/Copenhaguen, Dinamarca) 
2 instal·lacions in situ:
- Awakening: l´esperit del quiosc expulsa una llum solar des de la profunditat del quiosc cap al carrer.
- 24-Hour Bed: un llit a la disposició de tothom, exposat a la vista dels vianants a través de la vitrina del quiosc. Reserves: camalilliput@gmail.com

8. Jean-Philippe Peynot (Barcelona/París, França)
Xóchitl, E veig a Vós, Foc, llum: 3 instal·lacions in situ.
Poemes escrits en tota la profunditat del quiosc, barrejant els autors i els segles literàris, on desapareix la personalitat de l´artista i sorgeix l´emoció de la contingència.
ESDEVENIMENTS INTEGRATS A LA PROGRAMACIÓ

·       Inauguració:
Divendres 15 d’octubre del 2010 
18h: Kls Beats mescla en directe al quiosco c/ Bonsuccés 13 (sempre amb retransmissió per streaming audio i video)
19 h: Dansa Parkour entre els quioscs
Sortida al c/ Bonsuccés 13, arribada a c/ Sant Pere més Alt, 31 (recorregut precís pendent de confirmación)
20 h: Coctel al quiosc d’escala Bar Pasajes, c/ Sant Pere més Alt, 31
23 h: Festa a la discoteca KGB 
Carrer de l'Alegre de Dalt, 55 (Gràcia) <L4> Joanic
amb 5 dels DJs del Quiosc Electrónic WWK

·       Cada dissabte, 16 d’Octubre, 23 d’Octubre, 30 d’Octubre, 6 de Novembre, i 13 de Novembre del 2010, de 16 a 18 h
Visites guiades dels quioscs per a nens i adults, incloent al sords i cecs, amb històries de quioscs i explicacions de les obres d'art per la directora i els artistes mateixos.

·       Dissabte 16 d'octubre a partir de les 18.30 h a Petritxol, 1
El quiosc d’escala c/ Petritxol 1 llança la seva pròpia inauguració després del recorregut guiat, i just al final de la performance de dansa de Miryam Mariblanca, convidant els participantes a un brindis.

·       Divendres 29 d'octubre a les 19 h a la Central del Raval - Elisabets, 6

 Presentació pública dels artistes del Festival Lilliput al sòtan de la llibreria.


·        Dijous 4 de novembre a les 19 h a la Central del Raval - Elisabets, 6
Xerrada amb el cineasta francès Jean-Charles Fitoussi al sòtan de la llibreria.

·        Dissabte 6 de novembre a les 19 h al MACBA - Plaça dels Àngels, 1
 Projecció de les 2 altres pel·lícules fetes al telèfon mòbil pel cineasta francès Jean-Charles
Fitoussi, en presència de l'autor.


·       Divendres 12 de novembre del 2010: Freedonia
Dissabte 13 de novembre del 2010: Bonsuccés 13 + Torres i Amat, 21
Cloenda: 2 dies de festa integrada al Festival de culture(s) Raval(s)
DJ Kls Beats + Miryam Mariblanca & Diego Campos


Cama 24 horas


Instal·lació
ANNETTE MERRILD
24-Hour Bed       ENG                                                                    
Be part of an art performance! 24-Hour Bed invites any-body who wants a free place to sleep for 8 hours and be part of the Festival Lilliput.
To book your free nap in the 24-Hour Bed from October 15th – November 13th. Please contact camalilliput@gmail.com or telephone: 669 881 769. 
You can also book directly your time in the bed on Loquo: http://rentals.loquo.com/english/post/115525
Cama-24-horas  CAST                                                                                                                                                  ¡Participa en una performance artística! Cama-24-horas invita a quien quiera o necesite un lugar donde dormir durante 8 horas, formando así parte del Festival Lilliput.
Puedes registrarte para Cama 24 horas, a partir del 15 de Octubre hasta el 13 de Noviembre, escribiendo a camalilliput@gmail.com o llamando al 669 881 769.                                                                                                                               También puedes programar tu estancia directamente en Loquo: http://rentals.loquo.com/english/post/115525
Llit-24-hores CAT                                                                                                                                                                                                      Participa en una performance artística! Llit-24-hores convida a qui vulgui o necessiti un lloc on dormir durant 8 hores, formant així part del Festival Lilliput.
Per registrar-te en Llit-24-hores a partir del 15 d’octubre fins al 13 de novembre, escriu a camalilliput@gmail.com o truca al 669 881 769.
També pots programar la teva estada directament a Loquo: http://rentals.loquo.com/english/post/1155255
Lit 24/24      FRA                                   
Participe a une performance artistique ! Lit 24/24 invite celui qui veut ou a besoin d’un lieu où dormir pendant 8 heures, formant ainsi partie du Festival Lilliput.
Pour t’inscrire au Lit 24/24 entre le 15 octobre et le 13 novembre, il suffit d’écrire à: camalilliput@gmail.com ou d’appeler le 669 881 769. Tu peux aussi programmer ton horaire directement sur Loquo: http://rentals.loquo.com/english/post/115525
ا العربية لسريرلدة 2ساعة 
اشترك في الأداء الفني! السريرلمدة 24 ساعة ، ندعو كل من يريد أو يحتاج إلى مكان للنوم لمدة 8 ساعات ، بحيث يجري جزء من مهرجان 
Lilliput
للاشتراك في السرير لمدة 24 ساعة ، اكتب من 15 أكتوبر إلى 
camalilliput@gmail.com ، أو إتصل برقم الهاتف   669 881 769       
يمكنك أيضا خطة إقامتك مباشرة  في www.loquo.com

http://festivallilliput2010.blogspot.comNo hay comentarios: